SPARKLING APPLE PIE COCKTAIL – ИСКРЯЩ ЯБЪЛКОВ КОКТЕЙЛ
СЪСТАВКИ: Мед, захар и канела за чашата, 15 ml коняк или уиски, 30 мл ябълков сок или ябълков сайдер, 90 ml шампанско, 15 ml захарен сироп, ябълкови резени, пръчица канела по желание, лед
Начин на приготвяне: Намокрете ръба на всяка чаша (за вино) с вода и потопете чашата в смес от мед, захар и канела. Добавете сока от ябълка (или ябълковия сайдер), коняка (или уискито), добавете шампанското.
За украса може да добавите по ръба на всяка чаша резени ябълка, а по желание може и пръчка канела.. Добавете лед.
PUMPKIN ESPRESSO MARTINI – ТИКВЕНО ЕСПРЕСО МАРТИНИ
СЪСТАВКИ: За коктейла: 70 мл. Ром – крем ликьор, 70 мл. тиквен ликьор (500 г. Бейлис, 500 г. тиква, 200 г. захар, 300 г. вода, 5 бр. карамфил, 5 бр. канелени пръчици, 1 индийско орехче), 70 мл. Пълномаслено прясно мляко, 1 ч.л. Кафява захар, 100 мл. Еспресо, 3 Кубчета лед, щипка канела.
Начин на приготвяне: За ликьора: Изпечете тиквата до пълно омекване и я пасирайте. Загрейте водата и след като заври, добавете захарта и подправките. След като захарта се разтопи напълно, добавете тиквеното пюре към сиропа. Оставете за около 10-15 минути. Прецедете получената смес. Добавете Бейлиса и разбъркайте добре до хомогенност. За коктейла: Всички продукти се добавят в блендер за около 30 секунди до получаване на гъста пяна. Коктейлът се разделя в 2 чаши за Мартини. Добавете индийско орехче и канела за украса.
MANGO AND BLACK PEPPER GIN AND TONIC – ДЖИН ТОНИК С МАНГО И ЧЕРЕН ПИПЕР
СЪСТАВКИ: 2 чаши лед, 250 мл джин, 750 мл тоник, 4 дебели резена манго, добре смлян черен пипер, 4 стръка мента.
Начин на приготвяне: Добавете леда към две чаши и след това изсипете джина. Залейте с тоника и украсете всяка чаша с резенче манго, добре смлян черен пипер и стръкче мента.
WHITE RUSSIAN – БЯЛ РУСНАК