{{discountPrice}} лв. за {{custom.string.0.values.0}} {{/discountPrice}}
Необходими продукти:
2 питки за бургер
400 г телешка кайма
2 с.л. зехтин
1/2 глава лук
1/4 айсберг
100 г сирене чедър
2 кисели краставички
за соса:
1 ч.ч. майонеза
1 ч.л. оцет
2 ч.л. горчица
1 ч.л. лук на прах
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. пушен червен пипер
бял пипер
Начин на приготвяне:
Приготвя се сос, като майонезата, оцетът, горчицата, лук на прах, чесън на прах, пушен червен пипер и 1 щипка бял пипер се смесват в купа и се подправят със сол на вкус. Поставя се в подходяща купа или буркан в хладилника.
Телешката кайма се овкусява със сол и черен пипер и се разделя на еднакви по големина топки, като за всеки бургер са необходими по 2 кюфтета. Оформят се на големи плоски кюфтета.
В голям тиган се загрява олио на силен огън. Кюфтетата се пекат по около 2 минути на страна, докато са готови и получат апетитен загар.
Питките за бургери се нарязват три части. Долната част се намазва с приготвения сос отгоре се разпределят нарязани лук, айсберг и сирене чедър. Слага се по едно телешко кюфте и няколко резена кисели краставички. Средната част на питката се намазва с още сос. Подреждат се лук, айсберг, кисели краставички, кюфте и отново сос. Отгоре се слага капака на питката и бургерите се сервират.