{{discountPrice}} лв. за {{custom.string.0.values.0}} {{/discountPrice}}
ДАВЕРТ ЛЕЩА БИО ЧЕРВЕНА 500Г
7 налични
Червената леща става мека и кадифена след кратко готвене. Подходяща е за „Дал” ястия, които традиционно се сервират в Индия. Лещата съдържа 26% протеини и единствените растения, които я превъзхождат в това отношение са соята и конопът. Освен това тя е богата на фибри, фолиева киселина, витамин В1 и минерали. Бобовата култура е и един от най-добрите източници на желязо, което я прави незаменима част от менюто на вегетарианците и на всеки, който се нуждае от диета, богата на този елемент.
Фибрите в лещата помагат на храносмилателната система да функционира нормално и намаляват натрупването на холестерол. А ниският й гликемичен индекс означава, че нейните въглехидрати се разпадат и се усвояват бавно от човешкия организъм. Това допринася за стабилни нива на кръвната захар, което ни помага да останем енергични и контролира апетита ни. Нелоши качества за зрънце с такъв размер.
Съставки: червена леща*, слънчогледово олио*.
*от контролирано био производство
Хранителни стойности за 100 г
Енергийност (ккал/ kJ) 348/1471
Въглехидрати (г) 51.6
от които захари (г) 1.7
Мазнини (г) 1.5
от които наситени (г) 0.2
Протеини (г) 25.9
Сол (г) <0.01
Фибри (г) 12.1