{{discountPrice}} лв. за {{custom.string.0.values.0}} {{/discountPrice}}
Хармоника Кашкавал Краве Био 300г
8 налични
Кашкавалът е един от кулинарните символи на България. Правенето му не е голяма философия, процесът е прост и производителите са много. Ние се захванахме с кашкавал в търсене на най-добрия вкус, без никакви компромиси. Ето кои са четирите ни тайни, които открихме:
млякото, от което се прави, е от биологични ферми в райони, в които климатът позволява над 90% от целогодишната храна на кравите да идва от паша, сено или силаж, а това за нас означава невероятен аромат и вкус;
загряваме млякото до 68 градуса, за да запазим прекрасния му характер. За един килограм кашкавал са нужни между 10 и 11 литра мляко;
не отделяме сметаната, а използваме пълномасленото мляко, за да получим по-богат и плътен вкус, а мазнината ни дава още по-пълен млечен аромат;
оставяме го да зрее, докато достигне своя вкусов пик. В различните сезони това се случва по различно време, между 60 и 90 дни, И тук е важен майсторлъкът, а не бързането за пазара.
Опитайте го и ни пишете дали ви е допаднал.
Как се прави
Нашият кашкавал е от тип Витоша (направен от краве мляко). Не пастьоризираме био прясното мляко, а само го затопляме до 68 градуса, за да запазим полезните млечнокисели бактерии. След това го охлаждаме и добавяме закваска. След 30 - 40 минути закваската е хванала и млякото е подсирено. Оставяме едно денонощие и отделяме кашкавала от калъпа.
Зреенето е много важен процес за кашкавала – то го дарява с романтичен и нежен млечен вкус, който се дължи изключително на чистото и вкусно мляко, затова и не пестим нито ден от този важен период (който при нас отнема минимум 60 дни).
Българско био краве мляко, сирищна мая, закваска, калциев хлорид, сол.