{{discountPrice}} лв. за {{custom.string.0.values.0}} {{/discountPrice}}
Необходими продукти за хумус:
нахут – 1.5 ч.ч.;
тахан – 2 с.л.;
чесън – 4 скилидки;
вода – 3/4 чаши;
лимони – сок от 2 лимона;
зехтин – 1-2 с.л.
червен пипер – 1 щипка;
магданоз – или други подправки по желание.
Сварявате нахута. По желание отделяте люспите. Следваща стъпка е да отцедите част от водата на нахута и да запазите около 1 ч.ч., която трябва да добавите към пастата.
Нахутът се пасира с бульона си, сол, лимонов сок, няколко лъжици сусамов тахан, 2-3 скилидки чесън, лимонов сок и зехтин, който може да добавите и при поднасянето по желание. Добавете толкова вода от варенето на нахута, че да получите желаната от вас консистенция на хумуса.
Поднесете хумуса, поръсен с малко червен пипер, зехтин и магданоз по желание.