Доставки всеки ден от 9:00 до 21:00 ч. Цена за доставка 5 лв. и безплатна доставка при поръчки над 50 лв. за гр. Бургас Цена за доставка 10 лв. за поръчки до Созопол, Слънчев бряг, Градина, Каваци, Поморие и Несебър

Категории
Close
МЕТАКСА БРЕНДИ 5* 0.700Л бр.

МЕТАКСА БРЕНДИ 5* 0.700Л

Продуктов код: 17226
27,89 лв. за бр.

2 налични

-
+
бр.
Добави в списък
Добави в списък

За технологията на Metaxa
Всеки опитал Metaxa не спира да говори за нея. Малко известен факт обаче е, че производствената технология на продуктите на марката не е точно тази на бренди. В същност, ако трябва да бъдем прецизни те не принадлежат към нито една от категориите алкохолни напитки. Това определено не трябва да Ви смущава, защото малките технологични разлики при производството на продуктите на тази марка добавят единствено и само натурални вкус и аромат.

Сега Metaxa се произвежда във високотехнологична дестилерия в Кифисиа, Атина, следвайки стъпка по стъпка старата рецепта на Спирос Метаксас. Основното вино за дестилиране се произвежда от сортовете Сабатиано, което е и база за традиционното гръцко трапезно вино рецина. Използват се още сортовете Султанина и Черен Коринт, които са десертни, без семки и чието приложение е главно за стафиди. Към всеки сорт грозде се подхожда самостоятелно.

Преди дестилация виното се подсилва до 18 — 24 об. % алк. и този микс се дестилира за да се получи алкохол с доста характерен букет. В зависимост от дестилационната система (колонна или казан) се получава алкохол със сила от 52 до 86 об. % алк.

Много години опит са необходими за перфектното блендиране на дестилатите, преди да се поставят за отлежаване в малки, нови 300 — 350 литрови френски дъбови бъчви вида от Лимузан (Limousin), които придават прогресивно тъмен цвят и великолепие. За някои от дестилатите се използват и големи 3 500 литрови бъчви.

След първия период на отлежаване се прилага методът, открит от Спирос Метаксас. Шест месеца преди бутилиране, по пътя си към блендиращите съдове, традиционно брендито преминава през филтърен слой от билки и подправки, между които и листа от рози. Този микс е тайна формула и дава на брендито комплексен характерен аромат на розов звят, черен пипер, дафинов лист, канела и индийско орехче.

Следващият етап е съчетаването на брендито с мускатово вино от Самос, Лимнос и Патра, което се извършва в огромни бъчви. Виното отлежава предварително в продължение на най-малко две години и освен че си променя цвета се насища на типичния за мускатовото вино аромат на тамян, ядки, подправки и цветя и добива сладък, богат и плътен вкус. Този микс се поставя в 3 500 литрови бъчви, за да се съчетае и узрее допълнително.

След тези специфични за марката процеси напитката се филтрира, стабилизира, разрежда с вода до желаната сила и се бутилира. Към някои от продуктите се добавят карамел за коригиране на цвета.

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.