Доставки всеки ден от 9:00 до 21:00 ч. Цена за доставка 5 лв. и безплатна доставка при поръчки над 50 лв. за гр. Бургас Цена за доставка 10 лв. за поръчки до Созопол, Слънчев бряг, Градина, Каваци, Поморие и Несебър

Категории
Close
ПЕРУН СОЛЕТИ ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО ОТ СПЕЛТА 50Г бр.

ПЕРУН СОЛЕТИ ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО ОТ СПЕЛТА 50Г

Продуктов код: 028815

Спелтата в България наричана още шпелта и динкел, e вид древна пшеница. Била е основна храна в части на Близкия изток и Европа от Бронзовата епоха до Средновековието.
Днес се възприема като здравословна храна, тъй като има по-висок процент на протеини от пшеницата, както и голямо количество влакнини, минерали и витамини. Има почти 2 пъти повече витамин А и витамини от група B, мазнини, фосфор и белтъчини. Съдържа глутен, при това в големи количества, но той е различен от този в обикновената пшеница, както като съотношение на глиадин и глутенин, така и като матрица на протеините, която е по-лесно разтворима във вода и съответно по-лесно усвоима от храносмилателната система.
Солетите от спелта "Перун" са отличен избор за бързо хапване през натовареното ежедневие.

Пълнозърнесто брашно от спелта, нехидрогенирано палмово масло, вода, квас 2% (пълнозърнесто брашно от спелта и вода), ечемичен малц 0.5%, сол, набухвател: амониев хидроген карбонат, глаизарщ агент: натриев хидроксид.
Зърната на спелтата на "Перун" са отгледани на собствени ниви и към тях не са добавяни консерванти и подобрители.
Съдържа глутен!
Съдържанието на сол и глутен се дължи на естественото им наличие в зърното. Може да съдържа следи от други зърнени култури.

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.