Доставки всеки ден от 9:00 до 21:00 ч. Цена за доставка 5 лв. и безплатна доставка при поръчки над 50 лв. за гр. Бургас Цена за доставка 10 лв. за поръчки до Созопол, Слънчев бряг, Градина, Каваци, Поморие и Несебър

Категории
Close
ПОНТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ КАФЯВ 0.500Л бр.

ПОНТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ КАФЯВ 0.500Л

Продуктов код: 4868
6,39 лв. за бр.

11 налични

-
+
бр.
Добави в списък
Добави в списък

Балсамовият оцет е продукт на т. нар. „варен гроздов сок“ (cooked musts), който се приготвя от 7 сорта грозде и към него се добавя винен оцет. Съдържанието се вари в отворен съд бавно и на слаб огън, за да се концентрира и да отключи своя букет от характерни богати аромати. Така приготвеният оцет, в последствие е оставен да зрее в дъбови корита. Най-ценните видове зреят до 25 години. Производството на оригиналният балсамов оцет изисква определени сортове грозде и технология, която се съблюдава от специална агенция по време на целия процес. Продуктът обикновено носи печат, който сертифицира произхода му, като оригиналният балсамов оцет произлиза само от региона на Modena, заради специфичните дрожди, които се съществуват там.

Оригиналният балсамов оцет има бляскав оттенък (подобно на сироп), кадифена текстура и богат комплексен вкус. На бутилката или етикета има печат: Denominazione di Origine Protetta” – DOP (Продукт от защитен регион). Балсамов оцет с наличието на „Condimento” на етикета означава, че продукта не отговаря на критерия за период на зреене или е произведен в район, различен от Modena. Третият случай е, когато продукта е направен от сортове грозде, които се срещат в Modena, но са отгледани извън него и само крайният продукт е произведен там (“Indicazione Geografica Protetta” – IGP).

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.