Доставки всеки ден от 9:00 до 21:00 ч. Цена за доставка 5 лв. и безплатна доставка при поръчки над 50 лв. за гр. Бургас Цена за доставка 10 лв. за поръчки до Созопол, Слънчев бряг, Градина, Каваци, Поморие и Несебър

Категории
Close
ВЕРЕЯ КАШКАВАЛ КРАВЕ 200Г бр.

ВЕРЕЯ КАШКАВАЛ КРАВЕ 200Г

Продуктов код: 14912
6,74 лв. за бр.

6 налични

-
+
бр.
Добави в списък
Добави в списък

Зрял кашкавал от пълномаслено краве мляко
Кашкавал Верея е кашкавал, претърпял процес на зреене, който се произвежда от 100% първокачествено краве мляко, специални млечнокисели закваски и мая.
Продуктът се произвежда по традиционна българска технология, като за 1кг кашкавал се използват около 10 литра пълномаслено краве мляко. Суровото мляко се термизира при 63-65°C с цел да се унищожат вредните микроорганизми, естествено попаднали по време на доене и съхранение на млякото. След охлаждане се добавя необходимото количество закваска, мая и калциев хлорид, и настъпва процесът «подсирване». Сиренината претърпява необходимите технологични обработки: нарязване, изпичане и други, докато добие необходимата зърнеста структура, с твърда и еластична консистенция. Суроватката се изцежда и сиренината «чедеризира». Чедеризиралата сиренина се омесва, изпарва и осолява. Изпареното тесто се формова в калъпи, които се обръщат периодично до образуване на съответната форма, изстиване и оформяне на питата. След няколко часа калъпите се отстраняват и кашкавалът се обдухва, за да хване коричка на повърхността, след което се вакуумира в специално фолио и се оставя да зрее до 60 дни.
След грижовно проследяване на целия процес на производство и зреене на кашкавал Верея до нашата трапеза, продукта достига с характерните за него аромат, мек жълт цвят и приятен традиционен вкус.

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.